Klima og Miljø

Valg av drivlinje

I dagens marked kan det være vanskelig å vite hva man skal kjøpe. Ikke alle kunder har kjøremønster eller behov som passer overens med å velge elektrisk eller hybrid / Plug In Hybrid drivlinje. Elektrisk drivlinje gir ett co2 utslipp på 0 g/km ved bruk av bilen. Hybrid eller Plug in Hybrider gir ett co2 utslipp avhengig av bruken av bilen. Vanlige bensin og diesel biler gir også ett co2 utslipp avhengig av bruken av bilen. Vil tilbyr alle våre kunder muligheten til å klima-kompensere for bruk av bilen uavhengig av drivlinje.

Klimasertifikat

Vi regner ut prisen basert på kjørelengde og bilens utslipp. Kalkulator for å beregne pris på klimakvote finnes på www.myclimate.no Bilen får ett klima-sertifikat for en gitt kjørelengde. Dette sertifikatet kan senere fornyes. På denne måten kan alle bidra til en bærekraftig utvikling uansett drivlinje valg.

Utslipp fra bilproduksjon

Kun nyere biler leveres med de ulike miljøvennlige drivlinjene, men tar man hensyn til utslipp fra produksjon av bilene er det også god miljøpolitikk å «bruke opp» de bilene som allerede er produsert. Særlig hvis man i tillegg investerer i en klimakompensasjon for bruken av bilen.

Klima-kompensasjon

Det er mange måter å bidra til ett bedre klima. Hver enkelt av oss kan ikke redde verden, men alle kan gi sitt lille bidrag. På sikt vil denne bevisstgjøringen forhåpentligvis hjelpe oss å nå våre klimamål og gjøre kloden til en bedre plass å leve for fremtidige generasjoner. Det har i Norge vært fokus på å klima-kompensere for ferier med cruisebåt eller fly og jobbreiser med fly. Man kan også se på andre utslipp i hverdagen og bilkjøring er en kilde til forurensing. Les mer om klimakompensasjon hos vår samarbeidspartner www.myclimate.no og se hvilke prosjekter pengene brukes til. Myclimate er en non-profitt organisasjon og minimum 80% av pengene går direkte til prosjektene. Vi tilbyr våre kunder å klima-kompensere de første 20 000km under forutsetning av at kunden også kompenserer for de neste 20 000 km. Hver enkelt kunde vil få ett klima sertifikat som viser deres klima kvote. Klimakompensasjonen legges inn i kjøpesummen på bilen.

Nettsiden er utviklet av Digi Publishing AS

Personvern